|
Movies Books Music Food Tv Shows Technology Politics Video Games Parenting Fashion Green Living more >

Lunch » Tags » Untagged » Vinuri romanesti » User review

Vinuri romanesti

  • Dec 6, 2012
  • by
Rating:
+5

Vinuri Romania

În ultimii ani industria continua sa avanseze si sa progreseze. Multe vinarii au inceput sa coopereze cu vinificatorii din marile tari producatoare de vinuri precum Italia, Franta, Australia si Noua Zelanda. Ei lucreaza cot la cot cu producatorii autohtoni, transferand cunostintele lor despre practicile moderne de vinificatie, inclusiv procedeele de producere a vinurilor tinere, cu aroma de fructe, care au devenit atat de populare in toata lumea. Vinificatorii moldoveni au insusit rapid aceste practici, combinandu-le cu stilurile traditionale de vin pentru a produce vinuri caracteristice Moldovei si arealului ei.

Evenimentele din I si al II-lea razboi mondial s-au rasfrant negativ asupra plantatiilor de vita de vie din regiune; multe au fost distruse si vinificatia a stagnat. Doar dupa sfarsitul Razboiului II mondial podgoriile moldovenesti au inceput sa-si revina. Si intr-adevar si-au revenit, gratie unei campanii de amploare de rasadire a vitei de vie in anii 50. Catre 1960 suprafata totala cultivata cu vita de vie constituia 220 mii hectare. În urmatorii 20 de ani Moldova a fost republica cu cea mai mare productie de vin din intreaga Uniune. Fiecare a doua sticla de vin si fiecare a treia sticla de vin spumant erau produse in Moldova. La mijlocul anilor 80 industria vinicola moldoveneasca a fost lovita din nou, de data aceasta prin campania de interdictie a alcoolului promovata de secretarul PC URSS Mihail Gorbaciov. Podgoriile au fost defrisate in masa, iar vinurile au fost distruse. Aceasta campanie a fost o tragedie nationala pentru Moldova.

Distribuitori Vinuri :Inceputurile viticulturii in aceasta parte a lumii dateaza de cel putin 4000 de ani. Legenda spune ca Dionysos, zeul vinului, s-a nascut in Thracia, pe meleagurile ce astazi reprezinta teritoriul Romaniei. Romania sau Dacia, cum era ea cunoscuta de Romani, a avut o cultura consolidata a vinului. Abundenta bucatelor si faima vinului produs de Daci erau atat de cunoscute si tentante, incat Burebista, regele primului stat Dac centralizat (sec. I BC), a ordonat distrugerea viilor pentru a pune capat invaziilor repetate ale popoarelor migratoare, dupa cum il sfatuise Marele Preot, Deceneu.

Vinuri Online

Astfel, timp de urmatorii 300 de ani vinificatia a suferit un declin dramatic. Totusi, in cele din urma mostenirea vinului s-a renascut dupa Tratatul de Pace de la Bucuresti din 1812, cand regiunea a fost anexata la Imperiul Rus. Nobilimea rusa a procurat vinariile existente si a inceput sa cultive in preponderenta soiurile locale precum Rara Neagra, Plavai, Galbena, Zghiharda, Batuta Neagra, Feteasca Alba, Feteasca Neagra si altele. În jumatatea a doua a secolului 19, in Basarabia au fost invitati vinificatori si importate soiuri franceze de vita de vie. Acestul fapt se datoreaza multitudinea de soiuri nobile de vita de vie existente in Moldova. Tot in aceasta perioada zonele vinicole din Moldova precum Purcari au obtinut renume la nivel international. Industria vinului prospera in continuare si catre 1837 Moldova producea peste 10 milioane de litri pe an.

Private Wine propune o calatorie printre vinuri, podgorii, crame, vinificatori, oenologi si somelieri, in care suntem onorati sa ne fiti alaturi si in care, impreuna, ne vom bucura de toate acestea care alcatuiesc lumea vinului. Pentru mai multe informatii incercati site-ul nostru www.privatewine.ro o sa va placa cu siguranta!

Vanzare Vinuri : Daca nu sunteti sigur cat vin vor consuma invitatii dvs sau participantii la eveniment, Good Life Network vine in ajutorul dvs cu serviciul Vanzare-Returnare. Astfel, pentru clientii nostri din Bucuresti, nu numai ca vom livra vinul dorit dar vom veni dupa eveniment si vom lua sticlele neconsumate. Bineinteles ca va vom returna contravaloare produselor returnate. Tot ceea ce dorim este ca produsele returnate sa fie intr-o stare buna astfel incat sa poata fi revandute ( fara etichete dezlipite din cauza refrigerarii ori deteriorate, ciobituri ale sticlelor, etc. ). Va rugam sa ne contactati daca doriti sa beneficiati de serviciul Vanzare sau Returnare.

Vinuri Online Somelierul este persoana specializata care cunoaste foarte bine vinurile si mai ales asocierea dintre acestea si mancare. Astfel, somelierii nostri se pot ocupa in totalitate de vinurile de la evenimentul dumneavoastra, de la selectia acestora in concordanta cu preparatele culinare servite, pregatirea in vederea servirii (racire, aerare etc), pana la servirea vinurilor la masa si prezentarea acestora. Un moment interesant este sabrarea sampaniei. Somelierii nostri fac din asta un spectacol!

Vinuri Romanesti Astfel, timp de urmatorii 300 de ani vinificatia a suferit un declin dramatic. Totusi, in cele din urma mostenirea vinului s-a renascut dupa Tratatul de Pace de la Bucuresti din 1812, cand regiunea a fost anexata la Imperiul Rus. Nobilimea rusa a procurat vinariile existente si a inceput sa cultive in preponderenta soiurile locale precum Rara Neagra, Plavai, Galbena, Zghiharda, Batuta Neagra, Feteasca Alba, Feteasca Neagra si altele. În jumatatea a doua a secolului 19, in Basarabia au fost invitati vinificatori si importate soiuri franceze de vita de vie. Acestul fapt se datoreaza multitudinea de soiuri nobile de vita de vie existente in Moldova. Tot in aceasta perioada zonele vinicole din Moldova precum Purcari au obtinut renume la nivel international. Industria vinului prospera in continuare si catre 1837 Moldova producea peste 10 milioane de litri pe an.

More results:
Magazin Vinuri Vinuri Online Magazin Vinuri

What did you think of this review?

Helpful
0
Thought-Provoking
0
Fun to Read
0
Well-Organized
0
Post a Comment
About the reviewer

Ranked #7587
Member Since: Dec 6, 2012
Last Login: Dec 6, 2012 05:39 PM UTC
About this topic

Wiki

Tags

Details

First to Review

"Vinuri romanesti"
© 2015 Lunch.com, LLC All Rights Reserved
Lunch.com - Relevant reviews by real people.
()
This is you!
Ranked #
Last login
Member since
reviews
comments
ratings
questions
compliments
lists